top of page

PROJEKT CROBIM

Adaptacija uredskih prostorija tvrtke CroBIM, s obzirom na kratki rok i ograničen budžet, zahtijevala je dosta maštovitosti. Postojeći prostor nije bio u najboljem stanju te smo ga morali osvježiti i prilagoditi potrebama novog korisnika. Tvrtka CroBIM se bavi projektiranjem te su htjeli stvoriti ugodan radni ambijent u koje će se osjećati kao kod kuće.

Prije početka radova izradili smo projekt uređenja sa tlocrtima na koje smo ucrtali namještaj i instalacije te koji nam je služio kao podloga za izradu troškovnika te planiranje radova.

Najjednostavniji dio posla je bila sanacija zidova i stropova te bojanje u svježu bijelu boju pa smo to i prvo obavili. Postojeći parket je bio u iznimno lošem stanju, pa smo se preko njega položili tepih, s kojim smo, osim poboljšanja estetike, poboljšali i akustiku prostora a i stvorili ugodan osjećaj za hodanje. Akustiku prostora smo dodatno poboljšali ugradnjom zavjesa koje upijaju zvuk te akustičnih elemenata na zidove koje ujedno i efektno izgledaju.

Radne plohe postojećih kuhinjskih elementa smo zamijenili novima koji bojom više odgovaraju ostatku prostora te smo ugradili perilicu posuđa zbog koje smo morali prilagoditi vodovodne instalacije. Na zid je dodano još nekoliko pločice te su ugrađene aluminijske lajsne.

U cijelom uredu su ispitane postojeće elektro instalacije kako bi se uvjerili u ispravnost istih zbog ugradnje osjetljive opreme. Proveli smo razvod optičkih kablova do svake radne jedince kao i razvod audio kablova u tri odvojene radne prostorije. U dogovoru sa klijentom promijenili smo neka rasvjetna tijela te ugradili toplu bijelu LED rasvjetu koja pomaže u kreiranje ugodne atmosfere.

Adaptacije prostora mogu biti jako stresan i skup proces, pogotovo kada tvrtke prelaze iz jednog prostora u drugi. Plaćanje najamnina za dva prostora, problemi sa organizacijom i majstorima, nemogućnost obavljanja osnovne djelatnosti zbog selidbe samo su neki od problema koje nam zadaju glavobolju. Definiranje ciljeva i budžeta te planiranje radova prvi su koraci na svakom projektu uz naravno odabir pravog partnera 😉

bottom of page