top of page

URADI SAM

Svi smo nekada pokušali pronaći majstore i uvjerili smo se da to baš i nije lak zadatak, pogotovo ako se radi o malom projektu, kao što je postavljanje tapeta na ovom zidu. Kad stupimo u kontakt, nerijetko svjedočimo visokim cijenama. Dojma smo da nas se žele riješiti ili odlično zaraditi na nama, ali je li tome uvijek tako? 

Pri određivanju cijene, osim samog materijala i vremena utrošenog na ugradnju moramo uzeti u obzir i vrijeme potrebno za izradu ponude, vrijeme za nabavku materijala, putovanje itd. I kada to sve stavimo na hrpu i zbrojimo cijena se zaista čini visoka s obzirom na sami posao. I onda sami sebi kažemo: Pa ja to napravim za dva sata! Potpuno nesvjesni cjelokupnog utroška vremena. I super je kada nešto možemo napraviti sami i uštediti nešto novca, ali što učiniti u situacijama kada smo prisiljeni angažirati stručniju osobu?

Evo nekoliko savjeta što možete učiniti kako biste utjecali na cijenu:

  1. Informirati se na internetu o poslu koju planirate raditi

  2. Premjeriti radnu površinu i fotografirati te sa što više informacija tražiti ponudu za izvedbu

  3. U dogovoru sa izvođačem sami nabaviti potreban materijal

  4. Informirati se kod izvođača što možete sami napraviti (demontaža električnih utičnica, skidanje zavjesa i demontaža nosača, skidanje boje sa zida, zaštita okolnog prostora,  impregnacija i sl. samo su neki od relativno jednostavnih zadataka)

 
Ovakav angažman će zahtijevati određeno vrijeme, pogotovo ako se prvi put susrećemo s radovima, no potrošeno vrijeme manje nas brine nego potrošen novac, a nešto ćemo i naučiti. 

bottom of page